NEDIMOVIĆ: Poljoprivrednicima na raspolaganju 175 miliona evra

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović je izjavio danas da Srbiji i dalje stoje na raspolaganju sredstva iz IPARD programa za poljoprivrednike u iznosu od 175 miliona evra, najavljujći da će uskoro biti aktiviran taj novac.

„Apsolutno je netačna informacija da je taj novac izgubljen. Srbiji stoje na raspolaganju svih 175 miliona evra koja su određena iz IPARD fondova, a na nama je samo da otklonimo nedostatke koja su u eksternoj reviziji primećena od Evropske komisije“, naveo je Nedimović.

On je rekao da, iako je zgrada u Špacu gde se nalazila Uprava za agrarna plaćanja, koja je izmeštena Beograd, urađena po odgovarajućim standardima, nije mogla da zadovolji kadrovske zahteve potrebne za akreditaciju, zbog čega je i morala da bude izmeštena, prenosi Tanjug.

Nedimović je dodao da je proces akreditacije u toku.

„Daću sve od sebe da u prvoj polovini mandata mog ministarstva dobijemo na raspolaganje IPARD sredstva i da naši poljoprivredni proizvođači i prerađivači imaju na raspolaganju novčana sredstva iz IPARD-a“, rekao je ministar poljoprivrede.