Mihajlović i Mančang o novim investicijama iz Kine

0
Bolnica VITA Novi Sad

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Kine Lijem Mančangom o realizaciji infrastrukturnih projekata u saobraćaju i energetici i potencijalnim novim investicijama iz Kine.

Kako je saopšteno iz tog ministarstva, Mihajlović i Mančang su razgovarali o daljim koracima u realizaciji projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta, uključujući deonicu od Novog Sada do granice sa Mađarskom, koju će graditi kineske kompanije.

Kad je reč o Koridoru 11, razgovarano je o radovima na deonicama Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, ukupne dužine 50,2 kilometra, koje gradi kineska kompanija “Šandong haj-spid grup”, kao i o pripremama za početak izgradnje deonice Surčin-Obrenovac, koja se očekuje početkom građevinske sezone. Izvođač radova na ovoj deonici je kineska kompanija “Čajna komjunikejšen konstrakšen kompani”, navodi se u saopštenju.

Kineski ambasador informisao je potpredsednicu Mihajlović, koja je i predsedavajuća srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za saradnju sa NR Kinom, o aktivnostima u vezi sa realizacijom projekta izgradnje trećeg bloka Termoelektrane “Kostolac B”, kao i o interesovanju kineskih kompanija za ulaganje na tržište Srbije.

Izvor: Tanjug