Komercijalna banka i GA Vojvodine potpisale sporazum

0
Bolnica VITA Novi Sad

Komercijalna banka i Garancijski fond Vojvodine potpisali su, na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, Sporazum o saradnji koji će omogućiti privrednim društvima, preduzetnicima, zemljoradničkim zadrugama i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije Vojvodine, da dođu do povoljnih dugoročnih kredita sa garancijom Fonda.

Reč je o proširenju saradnje dveju finansijskih institucija, kojim je, između ostalog, povećan limit po pojedinačnim garancijama – za kredite za kupovinu zemljišta sa sto hiljada na 200 hiljada evra, a na kredite za izgradnju podnih skladišta, silosa i hladnjača garancije su povećane sa 150 hiljada na 350 hiljada evra.

Podsetivši na to da je iza Garancijskog fonda i Komercijalne banke decenija uspešne saradnje, direktor Fonda Đorđe Raković je dodao da je cilj tog sporazuma da krajnji korisnici budu zadovoljni i da im se pomogne u rastu i širenju njihove proizvodnje.

Komercijalna banka je, prema rečima člana Izvršnog odbora Dejana Tešića, veoma posvećena razvoju poljoprivrede, a agrar i AP Vojvodina, od strateškog su značaja za njen razvoj.

Izvor: Tanjug