Sneg pada u većem delu Srbije, saobraćaj bez problema

0
Bolnica VITA Novi Sad

Sneg danas pada u većem delu Srbije, posebno u jugozapadnom i cetralnom delu zemlje, a saobraćaj se obavlja bez problema, rečeno je Tanjugu u Putevima Srbije.

Rukovodilac Zimske službe Puteva Srbije Zoran Stojisavljević je rekao da su putari još juče preventivno posipali puteve solju i rizlom i da nema problema ni na jednom putnom pravcu.
„Nigde nije kritično“, rekao je Stojisavljević.
On je objasnio da se putevi prvog prioriteta posipaju solju, a drugog prioriteta rizlom.
Stojisavjević je apelovao na vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, kao i da vode ne voze ako vozilo nije tehnički ispravno.
Na putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara i Ivanjice, pa se preporučuje oprezna vožnja.
Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimentara na teritoriji Vranja, Kosova, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice i Beograda.
Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimentara na teritoriji Vranja, Niša, Kosova, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Užica, Ivanjice i Beograda.
Prema planu zimske službe za 2016/17. raspoloživo je:
738 putarskih vozila i kamiona, 329 mašina, 903 radnika – putara, 164 tehničara, 329 mašinista i 738 vozača.
Obezbeđena količina soli sa rezervama iznosi ukupno 68.652 tona, kamenog agregata i rizle ukupno 102.000 tona, kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa oko 1.500 tona.

Izvor: Brif.rs