Novembar, mesec borbe protiv bolesti zavisnosti

0
Bolnica VITA Novi Sad

Prema Međunarodnom i Nacionalnom kalendaru javnog zdravlja novembar je posvećen borbi protiv bolesti zavisnosti, a namera je da se skrene pažnja javnosti o štetnim efektima psihoaktivnih supstanci i mobiliše društvo za uključivanje u aktivnosti na suzbijanju njihovog korišćenja.

Iako se za te bolesti uglavnom vezuju alkohol, duvan i droga, takozvane hemijske zavisnosti, one mogu biti i nehemijske, u šta spadaju zavisnost od mobilnog telefona, interneta, hrane, kocke i klađenja.

Bolnica „Vita“ je privatna zdravstvena ustanova specijalizovana za lečenje svih oblika bolesti zavisnosti. Posebno  su efikasne terapijski programi namenjeni lečenju narkomanije, alkoholizma, patološkog kockanja i odvikavanju od pušenja.

Bolnica „Vita“ je od oktobara 2011. godine  smeštena u novom, sopstvenom objektu koji se nalazi u mirnom kraju grada, u neposrednoj blizini pešačke zone centra Novog Sada.
Objekat je savremeno opremljen i pruža mogućnost prijatanog i konfornog boravka pacijentima i korisnicima usluga.

Bolnica pruža punu diskreciju i zaštitu intime pacijenta. Dovoljno je da pozovete i zakažete besplatan lekarski pregled.

Izvor: Brif.rs

POSTAVI ODGOVOR