Najlepše pismo Deda Mrazu stiglo iz Zrenjanina

0
Bolnica VITA Novi Sad

Na nagradni konkurs „Pošte Srbije – Piši Deda Mrazu“ odazvalo se blizu 20.000 dece iz čitave Srbije uzrasta do deset godina.

Najkreativniji autori su nagrađeni na izložbi pristiglih radova iz čitave Srbije, na svečanosti održanoj 24. decembra u Beogradu u prostorijama „Pošte Srbije”, navode Pošte Srbije u saopštenju.

U pojedinačnoj konkurenciji prvu nagradu osvojila je Katarina Nikić iz Zrenjanina, drugi je Petar Milenković iz Knjaževca, a treća nagrada pripala je Anji Milanović iz Ljubovije.

Prvu nagradu u kolektivnom stvaralaštvu osvojili su mališani iz vrtića „Neven” (grupa „Mala škola”) iz Beograda, drugu nagradu dobila su deca iz Predškolske ustanove „Poletarac” iz Odžaka, a treće mesto zaslužili su mališani iz vrtića „Čuvari osmeha” (grupa „Leptirići”) iz Sivca.

Svima ostalima koji su pisali Deda Mrazu poslate su prigodne zahvalnice.

Pošta Srbije je 14. put zaredom organizovala ovaj konkurs, koji je trajao od 3. novembra do 3. decembra 2016. godine. Osim podsticaja mališana da kroz igru uče i razvijaju kreativnost, Poštin cilj je bio i da uvede decu u svet odrastanja kroz pismo, kulturu pisanja i pismenost.

Dečji radovi su i ove godine, kako rečju tako i linijom i bojom, potvrdili beskrajnu kreativnost, maštovitost i duhovitost najmlađih građana Srbije.

Izvor: Tanjug