Do kraja novembra, svi čamci na obalu

0
Bolnica VITA Novi Sad

Vlasnici čamaca i splavova bi do 30. novembra trebalo da izvezu čamce na obalu i dodatno zaštite splavove, kako bi se osigurala bezbednost na rekama u zimskim uslovima i time spreči moguća materijalna šteta, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastukture.

Izvlačenje čamaca na obalu, kao i pričvršćivanje i neprekidni nadzor nad splavovima i splav-kućicama, neophodni su zbog otežanih uslova plovibe tokom zime, kao posledica niskih temperatura i potencijalne pojave leda na rekama.

Blagovremenim preduzimanjem mera u skladu sa Zakonom o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama i nalozima lučkih kapetanija sprečiće se situacija da u nepovoljnim vremenskim uslovima na rekama budu ugroženi ljudski životi ili bude pričinjena materijalna šteta, uz izricanje zakonom predviđenih kazni licima odgovornim za bezbednost plovila.

Zajedničko saopštenje o merama koje je potrebno preduzeti uoči zimske sezone 2017/2018. godine uputilo je 12 lučkih kapetanija na teritoriji Srbije, u Apatinu, Bezdanu, Beogradu, Velikom Gradištu, Kladovu, Novom Sadu, Pančevu, Prahovu, Senti, Smederevu, Sremskoj Mitrovici i Titelu.

Izvor: mgsi.gov.rs

POSTAVI ODGOVOR