Andrej sedmogodišnji šahovski prvak

0
Bolnica VITA Novi Sad

Andrej Ljepić, prvak Vojvodine u šahu, za svojih sedam i po godina osvojio je 13 pehara i medalja u ovoj igri. Aktuelni je prvak Vojvodine, a njegove ambicije idu dalje, preko državnog prvaka, pa sve do titule svetskog šampiona.

“Treniram šah godinu i po. Volim da radim s mojim trenerom jer me dobro uči”, kaže Andrej.

Rezultat Andrejevog rada i ljubavi su 13 osvojenih medalja i pehara sa nepunih sedam godina. Dečak rođen 2010. godine u šahovske vode krenuo je sa svega pet godina i od tada brzo kreće njegovo napredovanje.

“U njegovim godinama ja još nisam video dete takvog potencijala. Šta to znači? To znači da je on prirodan talenat. Teško je objasniti kako on razume neke stvari. Prosto ne treba ga učiti, on to sam već vidi i ovo sada sve je nadogradnja, usmeravanje. Normalno, ne zna on sve, ali jednostavno ima dar”, kaže velemajstor Goran Vuksanović, Andrejev trener.

Velemajstor Siniša Dražić, potpredsednik Šahovskog Saveza Vojvodine, dodaje da su ga, dok je Andrej imao pet godina, njegove psihofizičke karakteristike fascinirale te je preporučio roditeljima da se dečak bavi šahom.

Andrej je aktuelni prvak Vojvodine, a uskoro ga očekuje i državno takmičenje. Amibicije i snovi su veliki, ali je jasna i svest da se za uspeh treba pomučiti.

“Voleo bi dugo da se bavim šahom i voleo bi da pojačam treninge zato što želim da budem još bolji šahista”, kaže Aandrej.

Izvor: Brif.rs